Si fillim fasulet futen ne uje te ftohte disa ore (10-12ore) para se te zihen.
Kjo ndihmon ne zierje , njekohesisht kursen dhe energji.i heqim nga uji i shpelajme,derdheni ujin, shplajini fasulet mire dhe hidhini ne nje tenxhere me presion me uje, aq sa masa e ujit (niveli i ujit) te jete sa dyfishi i mases (nivelit) te fasuleve. Lere rreth 30 minuta per te zjerjer. Kujdes, kjo kohe zjerrjeje vlen vetem ne se ndiqni pike per pike kete procedure.Pergatit salcen ne nje tigan te thelle hidhni vajin e ullirit kur vaji te jete nxehur shume hidhini qepet e prera ne kubike te vegjel dhe kaurdisini aq sa te marrin nje ngjyre te verdhe ne te arte. Shtosalcen e domates dhe lerini te shkrijne tek njera-tjetra per aq kohe sa eshte e nevojshme. Kur qepa dhe domatja te jene shnderruar ne nje mase te trashe, shto kripen, piperin e zi dhe rigonin.Shtojeni salcen ne tenxheren ku keni gatuar fasulet, shtoni gjethet e dafines, shikoni ne se fasulet kane uje mjaftueshem dhe lerini te ziejne se bashku deri sa lengu i fasuleve te jete paksa i trashe.
Nessun commento:
Posta un commento