Kjo eshte nje menyre shume e shijshme per te shijuar mishin e pules apo te lepurit, pasi shija e tyre delikate shkon mrekullisht me domatet dhe specat e stines. Prandaj, ne vere, reduktoni sasine e mishit dhe shtoni
• 1 pule rreth 1kg
• 120gr proshute (mundesisht
pule)
• 4-5 domate te pjekura
• 2 speca jeshil ose te kuq
• 1 qepe mesatare
• 2 thelpinj hudher
• 1 spec te kuq djegs
• 1 gote vere te kuqe
• pak majdanoz te grire
• vaj ulliri
• kripe
• piper
Pastrojme dhe lajme nen uje te rrjedhshem pulen, i heqim lekuren (ose nese ju pelqen shija e saj mund ta
mbani), e presim ne copa dhe e skuqim ne zjarr te forte me 3-4 luge vaj ulliri nga te dyja anet derisa te kete marre ngjyre te arte(nevojiten rreth 5 minuta). E heqim nga tigani dhe e leme ne nje ane.Pastrojme domatet duke i prere ne kubik jo shume te vegjel dhe specat duke i prere ne shirita.Ne te njejtin tigan ku skuqem pulen, shtojme edhe pak vaj ulliri dhe kaverdisim qepen dhe hudhren te grira holle bashke me specin djegs te cilit i kemi eleminuar farat e brendeshme. Shtojme domatet dhe specat dhe i gatuajme me kapak te mbyllur ne zjarr mesatar per rreth 10 minuta.Shtojme ne tigan edhe copat e pules te skuqura dhe e leme qe perberja te marre shije edhe per 10 minuta te tjera.Pas kesaj, shtojme proshuten e prere ne shirita te holle dhe e shuajme masen me veren e kuqe te cilen e avullojme ne zjarr te forte per rreth 5 minuta.E sperkasim pulen me domate dhe speca me pak majdanoz te grire ne siperfaqe dhe e servirim ne pjate shoqeruar me pilaf te bardhe.
* Keshille: Nese nuk jeni
te sigurt per freskine e pules,
mund ta zieni per rreth 15
minuta ne uje te kripur.
Nessun commento:
Posta un commento