Perberesit
500 – 700 gr
1 qepe
1 hudher
1 patate
2 veze,
2 feta buke
Shërbehet për: 4-6 persona
Koha: 30 min
Ne nje tenxhere hedhim mishin e grire dhe shtojme me rradhe qepen e grire, nje hudher te shtypur, pataten e qeruar dhe prere imet, 2 veze dhe 2 feta buke te thara dhe te thermuara imet poashtu. pasi e kemi perzier mire masaes ishtrojme kripekripe, piper te zi, majdanoz, koper, menderz (mente) te gjitha te prera holle.
Kjo perzierje duhet te lihet keshtu per disa ore ne menyre qe shijet e perberesve te veprojne me njeri-tjetrin(megjithate mund edhe te te jete fati sapo eshte perzier).
Formojme me masen toptha apo peta sipas deshires, i lyejme me miell dhe i veme te skuqen ne nje tigan te madh me vaj ulliri te nxehte!
Ju befte mire !
Nessun commento:
Posta un commento