Perberesit:
(per 4 persona)
1/2 kg fasule
salce domateje
1 qepe mesatare
gjethe dafine
rigon
piper i zi
kripe
vaj ulliri
Pergatitja:
Fasulet lerini gjate gjithe nates ne nje ene te thelle me uje. Diten tjeter, para se t'i gatuani, derdheni ujin, shplajini fasulet mire dhe hidhini ne nje tenxhere me presion me uje, aq sa masa e ujit (niveli i ujit) te jete sa dyfishi i mases (nivelit) te fasuleve. Lereni 30 minuta per te zjere.
Kujdes, kjo kohe zjerrjeje vlen vetem ne se ndiqni pike per pike kete procedure.
Ne nje tigan te thelle hidhni vajin e ullirit
Kur vaji te jete nxehur shume hidhini qepet e prera ne kubike te vegjel dhe kaurdisini aq sa te marrin nje ngjyre te verdhe ne te arte.
Shtoni salcen e domates dhe lerini te shkrijne tek njera-tjetra . Kur qepa dhe domatja te jene shnderruar ne nje mase te trashe, shtoni kripen, piperin e zi dhe rigonin.
Shtojeni salcen ne tenxheren ku keni gatuar fasulet, shtoni gjethet e dafines, shikoni ne se fasulet kane uje mjaftueshem dhe lerini te ziejne se bashku deri sa lengu i fasuleve te jete paksa i trashe.
Para se t'i veme fasulet te ziejne i japim nje vale me nje luge kafeje sode buke e me pas i shplajme e mire e mire e vazhdojme proceduren e zierjes se gjate
Erezat qe mund te shtoni ne fasule mund te jene nga me te ndryshmet. Borziloku, . Ne gjermani per fasulet perdorin kryesisht Bonnenkraut, nje erez tipike per fasulet.
Per ta pershpejtuar trashjen se lengut te fasuleve atehere merrni nje luge gjelle fasuleje dhe shtypini. Hidheni masen e shtypur prape tek fasulet dhe perziejeni mire. Lereni te zieje pak
Nessun commento:
Posta un commento