domenica 14 febbraio 2016

Fileto pule ne 3 menyra





Përbërësit



5 fileto pule
pana 1 kuti
kërpudha të fresketa
kripë dhe erëza të tjera

Përgatitja:

Në fillim hedhim në një tenxhere me ujë të valuar filetot e pulës dhe i zijejmë për afro 15 minuta. Pasi janë zjerë i lëmë mënjanë të ftohen. Ndërkohë skuqim kërpudhat derisa të kuptojmë me sy dhe të kenë marrë pak ngjyrë.  Shtojmë më pas filetot e pulës dhe i përziejmë me njëra tjetrën. Pasi vëmë re se janë skuqur, shtojmë erëzat, i trazojmë edhe për pak kohë dhe në fund hedhim panën e kuzhinës. I trazojmë, e ngadalësojmë zjarrin dhe I shërbejmë të ngrohta.






Perberesit:
  • 10 fileto mishi pule te holla
  • 1 filxhan caji me domate te thara prera ne kubike te vegjel (ose te stines)
  • 200gr djath i bardhe
  • rigon i fresket
  • 1 luge vaj ulliri
  • kruajtese dhembesh per te mbyllur filetot
  • kripe
  • piper i zi
Per te pergatitur fileton e pules veproni ne kete menyre:
  1. Merni filetot dhe i mbushni nje e nga nje luge kafeje domate domate, 1 luge kafeje me djath te bardhe, pak rigon.
  2. E mbyllini fileton rreth vetes dhe e mbyllni me nje kruajtese dhembesh.
  3. Merni nje tigan qe nuk ngjit dhe e vendosni ne zjarr te mesem dhe shtoni 1 luge vaj ulliri dhe e lini te nxhehet pake.
  4. Vendosni ne tigan filetot, sperkateni siper me pak kripe (brenda nuk hodhem kripe pasi djathi i bardhe ka kripen e vete) dhe pak piper.
  5. Skuqni fileton nga te gjitha anet dhe e ne fund i hiqni kruajteset e dhembeve.


Nessun commento:

Posta un commento