Përbërësit
5 fileto pule
pana 1 kuti
kërpudha të fresketa
kripë dhe erëza të tjera
Përgatitja:
Në fillim hedhim në një tenxhere me ujë të valuar filetot e pulës dhe i zijejmë për afro 15 minuta. Pasi janë zjerë i lëmë mënjanë të ftohen. Ndërkohë skuqim kërpudhat derisa të kuptojmë me sy dhe të kenë marrë pak ngjyrë. Shtojmë më pas filetot e pulës dhe i përziejmë me njëra tjetrën. Pasi vëmë re se janë skuqur, shtojmë erëzat, i trazojmë edhe për pak kohë dhe në fund hedhim panën e kuzhinës. I trazojmë, e ngadalësojmë zjarrin dhe I shërbejmë të ngrohta.
Perberesit:
- 10 fileto mishi pule te holla
- 1 filxhan caji me domate te thara prera ne kubike te vegjel (ose te stines)
- 200gr djath i bardhe
- rigon i fresket
- 1 luge vaj ulliri
- kruajtese dhembesh per te mbyllur filetot
- kripe
- piper i zi
- Merni filetot dhe i mbushni nje e nga nje luge kafeje domate domate, 1 luge kafeje me djath te bardhe, pak rigon.
- E mbyllini fileton rreth vetes dhe e mbyllni me nje kruajtese dhembesh.
- Merni nje tigan qe nuk ngjit dhe e vendosni ne zjarr te mesem dhe shtoni 1 luge vaj ulliri dhe e lini te nxhehet pake.
- Vendosni ne tigan filetot, sperkateni siper me pak kripe (brenda nuk hodhem kripe pasi djathi i bardhe ka kripen e vete) dhe pak piper.
- Skuqni fileton nga te gjitha anet dhe e ne fund i hiqni kruajteset e dhembeve.
Nessun commento:
Posta un commento