martedì 5 gennaio 2016

Amareta



Përbërësit:


Miell  pak

Bajame 150gr bajame te qeruara te embla (ose 200gr nese perdorim vetem bajame te embla)
             50gr bajame te qeruara te hidhura

Sheqer 200gr

Amoniak për ëmbëlisra

2 te bardha vezesh

Përgatitja:

 Gjeja e pare qe duhet bere per pregatitjen e amaretave eshte t'i heqim lekuren bajameve duke i vendosur per disa minuta ne uje te nxehte. I qerojme dhe i veme te thahen ne furre te parangrohur ne temperature rreth 100°C per afer 20 minuta


i hedhim në mikser.

Së bashku me sheqerin dhe kremin. Këshillohet që kjo masë e përgatitur të jetë sa më e imët.

Së bashku me sheqerin dhe kremin. Këshillohet që kjo masë e përgatitur të jetë sa më e imët.

Brumin e përgatitur mbulojeni më një copë dhe futeni në frigorifer përgjatë gjithë natës

Në tepsinë që do të piqen amaretat, poshtë tyre duhet të vendoset një letër kuzhine e cila ndihmon për një pjekje të mirë të tyre. Me brumin e perftuar formojme sfera te vogla te cilat i shtypim pak ne mes dhe i vendosim te barazlarguara nga njera tjetra ne nje tave te shtruar me leter furre. I pjekim amaretat ne furre te parangrohur ne 150°C per rreth 1 ore apo derisa ne siperfaqe te kene marre nje ngjyre te arte.






.

















Nessun commento:

Posta un commento