Përbërësit:
Miell pak
Bajame 150gr bajame te qeruara te embla (ose 200gr nese perdorim vetem bajame te embla)
50gr bajame te qeruara te hidhura
Sheqer 200gr
Amoniak për ëmbëlisra
2 te bardha vezesh
Përgatitja:
Gjeja e pare qe duhet bere per pregatitjen e amaretave eshte t'i heqim lekuren bajameve duke i vendosur per disa minuta ne uje te nxehte. I qerojme dhe i veme te thahen ne furre te parangrohur ne temperature rreth 100°C per afer 20 minuta
i hedhim në mikser.
Së bashku me sheqerin dhe kremin. Këshillohet që kjo masë e përgatitur të jetë sa më e imët.
Së bashku me sheqerin dhe kremin. Këshillohet që kjo masë e përgatitur të jetë sa më e imët.
Brumin e përgatitur mbulojeni më një copë dhe futeni në frigorifer përgjatë gjithë natës
Në tepsinë që do të piqen amaretat, poshtë tyre duhet të vendoset një letër kuzhine e cila ndihmon për një pjekje të mirë të tyre. Me brumin e perftuar formojme sfera te vogla te cilat i shtypim pak ne mes dhe i vendosim te barazlarguara nga njera tjetra ne nje tave te shtruar me leter furre. I pjekim amaretat ne furre te parangrohur ne 150°C per rreth 1 ore apo derisa ne siperfaqe te kene marre nje ngjyre te arte.
.
Nessun commento:
Posta un commento