lunedì 11 gennaio 2016

SHENDETLLI

Perberesit

Per nje tave mesatare
 miell 1 kg
300 grame sheqer
300 grame mjalte
450 grame gjalpe
7 kokerra veze
2 luge kafejesode buke
2 filxhane kafeje me uje



Pergatitja

Ne fillim do te shkrijme gjalpin. .E hedhim sheqerin te tretet me gjalpin.
 gjalpin bashke me sheqerin do ti hedhim ne nje ene ku dhe do te hedhim perberesit e tjere.
Ketu do te shtojme vezet( 5 kokera dhe dy te bardhta se dy te verdhat na duhen per ne fund),ujin,mjaltin,dhe i perziejme mire te gjitha bashke.
Mbase kesaj do te hedhim soden, arrat dhe i perziejme .Hedhim miellin me kujdes duke e  perzier qe mos te na krijohen kekrra mielli.Ne momentin qe mielli nuk ka kokrra atehere do ta hedhim ne tave ,ku me perpara e kemi lyer me gjalp.
Do te marrim nje pirua dhe do te bejme nje ndarje ne forme kurrabije ( si bejme kulacin para se ta veme per te pjekur.)
Do te rrahim dy te verdhat e vezeve qe i kemi hequr me perpara dhe do te lyejme gjithe shendetlien siper.Do te vendosim nga nje gjysem arre ne cdo ndarje (kurabie )
E vendosim ne furre ne tempetaruren 180 grade deri sa te piqet.
SHURUPI 3gota uji sheqer me 4 gota uje.pak leng limoni
Kur shendetlija eshte e vaket hedhim shurupin e vaket
  SOBA NUK DUHET TE HAPET PARA SE SHENDETLIA TE JETE BERE.
VETEM SHIFENI NGA XHAMI.

Nessun commento:

Posta un commento