martedì 12 gennaio 2016

Patellxhan



PERBERESIT:



700 gram patellxhana
500 gram mish te grire
3/4 krere hurdhera
1 koker qep e kuqe (ose scalogno)
majdanoz
2 kokera domate te pjekura mir
rrigon, piper, vaj ulliri sipas deshires.

PERGATITJA:

Lajheni mire patellxhanat ne uje te rrjedhshem, pastrohini ato nga bishtat, edhe pritini rrota rrota me gjeresi 7/8 cm.
Sperkatini me kripe te trashe edhe lerini ne nje ene me kapak.

Ne mikser grini qepen, hurdheren, majdanozin, edhe domatet, perzjejeni te gjithe masen me mishin, shtoni herzat edhe mbulojeni me qeske guzhine edhe lijeni ne frigorifer per 1 ore.
Merni nje tepsi lyheni fundin e saj me pak vaj, shtryllini patellxhanat, nxirni masen  e mishit nga frigoriferi, edhe vendosni ne tepsi, nje pjes patelxhani me nje pjese mishi, e keshtu me rralle deri sa te mbushen e gjithe tepsia.
Piqeni ne fure per 1 ore ne 190 grad

Nessun commento:

Posta un commento