Përbërësit
për 12 cope
Ne vend te ketyre perberesve ju mund te perdorni gjera te tjera
500 gram miell 0
250 ml ujë
1 lugë gjelle vaj ulliri
15 g maja Ju mund te perdorni ne vend te
2 luge çaji me kripë brumit te bere vete pakot qe jane
një majë luge sheqerit me pite te gateshme ( 10 cope nje pako )
500 gram mocarela
500 ml e salcë domate
20 gr djath parmexhan
borzilok, vaj ulliri, kripë
vaj për te skuqur
PERGATITJA
Marrim nje ene ku vendosim miellin,ujin,pak vaj, krip dhe majane e birres ,majane e shkrijme pak me perpara me uje te vake.I trazojme mire deri sa te na behet nje mase brumi.
Masen e brumit do ta vendosim ne nje vend te sheshte sic eshte tavolina ku gatuajme dhe do ta shtypim gati per 20 minuta ku brumi do te na behet i bute dhe elastike.
Marrim brumin dhee ndajme ne 12 topa dhe e mbeshtjellim dhe e leme te vije per 3 ore.
Marrim nje tigan dhe hedhim salcen e domates borzilokun krip vaj ulliri,vaj kikiriku qe eshte per skuqje dhe e leme te zieje gati per 15 minuta.
Marrim djathin mocarela dhe presim ne copa kubikesh,dhe grijme edhe djathin parmaxhano.
Ne qoftese na eshte bere brumi do ti marim dhe do ti hapim me dore sa te na behet nje mase e rrumbullakte ( sa pite sufllaqe ).
Do ti marim nje nga nje e do ti lyejme me salcen e pergatitur dhe siper salces do te hedhim djathin e prere ne kubik kubik,dhe ti spertatim me djathin e grire parmaxhano.
I marrim dhe i pjekim ne temperaturen 250 grade rreth per 20 minuta.
Nessun commento:
Posta un commento