domenica 10 gennaio 2016

Keke me Dardhe

Përbërsit:

2 kokra dardha (duhet të jenë të forta)
3 vezë
1 godë ujë sheqer
Gjysëm filxhan vaj
Gjysëm filxhan qumësht
2,5 gota ujë me miell
Një lugë kafeje sodë buke
Një paketë pluhur vanilje

Sipas dëshirës mundi shtohet kanellë dhe arra (ose lajthi)
Përgatitja e kekut me dardhë:

Në një enë të thellë hedhim sheqerin dhe të bardhat e vezëve dhe i  rrahim së bashku deri sa ajo të bëhet shkumë e plotë.  Gjysëm minute pasi është bërë shkuma shtojmë në këtë shkumë vajin, miellin margarinën, soden e bukes dhe vaniljen dhe e përziejmë ngadalë.

Prisni dy kokrat e dardhave për gjysëm, pastrohen farat e tyre dhe i presim dardhët në feta të holla.  Përzejmë brumin e keku me fetat e dardhës dhe në vartësi të dëshirës hedhim dhe arra e kanellë.

Tavën që do të bëhet pjekja e kekut e lyeni me pak vajë dhe shpërndani pak miell në gjithë sipërfaqen dhe hidhni aty masen e pergatitur.   E vendosim në furrë dhe e lëmë të piqet për 40-45 minuta në temperaturen 190 gradë

Nessun commento:

Posta un commento