mercoledì 20 gennaio 2016

Biskota te kripura me djathë Bavaria



PERBERESIT:


600 Gr. djathë të verdhë e të prerë trashë. d
600 g. Miell Farina
200 g. i kripur gjalpë në temperaturë dhome
1 kanaçe sode apo ujë të gazuar

PERGATITJA:
Në një tas të thellë, shtoni gjalpë dhe miell dhe fshij me gishtat tuaj derisa ju të merrni një përzierje si therrime.
Shtoni djathë dhe aq shumë sode apo ujë të gazuara si të nevojshme dhe të brumosur të myk përzierje.
Hap me një okllai mbi fletë të trashë (trashësi afërsisht 1 ose 1 1/2 gisht) dhe prerë biskota me një filxhan në  formë qe duam ose si  topa  apo ndonj formë qe duam me dorë.

Vishe tiganin me letër gatimi dhe me pas vendosim biskota tona (krah për krah, jo nje mbi nje) i leme te piqem , në një furrë te nxehur në 160 gradë për 10-12 minuta.
Për të qenë më crispy te gjitha biskotat i  fusim prap ne furrë të nxehtë për  10 minuta .


Nessun commento:

Posta un commento