domenica 10 gennaio 2016

Supe kosi

Perberesit

Per kete duhen
Nje koker veze
Nga nje thele per person ose copa te vogla mishi( mish derri jo )
Nje gota   kose (ato qe shiten 3-gota 1000)
Nishishte ( marrim dy luge gjelle nishishte I hollojme me uje )
gjalpe
piper sipas deshires
Pergatitja
Ziejme mishin deri sa te ngelet nje gote e gjysem leng.
Rrahim vezen mire pastaj hedhim kosin e trazojme mire deri sa te behet nje mase homogjene .
e hedhim tek lengu I mishit dhe e trazojme . po duhet te jete I vaket per arsye qe te mos pritet veza.
Pastaj e trazojme mire dhe e vendosim ne zjarre sa te marri vale.   Ne nje gode uje tresim nishishten
ne kohen qe do te marri vale sasie qe kemi vendosur ne tenxhere(ne zjarre) hedhim nishishten
e trazojme qe mos te behet kokra kokra por te behet ne masen e peltes.
E heqim nga zjarri dhe e servirim ne tase te vegjel qe perdoren per supe.
Shkrijme gjalpin dhe e hedhim mbi supe

Nessun commento:

Posta un commento