Perberesit
6 veze
2 filxhane caji me sheqer
2 filxhane e gjysem çaji me miell
1 filxhane caji me vaj
1 filhane caji me stafidhe te zeza
1 luge kafeje me sod buke
2 kokerra portokalli I grijme vetem lekuren
Keto dy kokerra qe do ti grijme me vone i shtrydhim
Pergatitja
Do te rrahim ne fillim te verdhat e vezeve deri sa te behet nje mase e mpiksur.
Pastaj do te hedhim sheqerin dhe do ta rrahim deri sa sheqeri te jete shkrire.
Hedhim te verdhat e vezeve dhe i rrahim prape deri sa te na behet nje mase
Si veza e rrahur qe kemi ngrene kur kemi qene te vegjel.
Do te shtojme pak e nga pak vajim,soden,miellin, lekuren e portokallit dhe stafidhet duke vazhduar ti rrahim deri sa mielli nuk ka me kokerra.
Do te lyejme me vaj dhe do ta sperkatim me miell taven qe do te bejme kekun
Do ta fusim ne furre ne temperaturen 180 grade dhe do ta leme deri sa te piqet.
Ne duhet ta hapim deren e sobes vetem kur keku ka marre ngjyre dhe duhet ta kalojme furre per 10 minuta vetem nga poshte,do te marrim nje pirua ta shpojme qe te shofim qe keku ka kulluar.
Nessun commento:
Posta un commento