lunedì 11 gennaio 2016

Molto

Molto
birre
2 lug supe sheqer
250gr qumesht
40gr uje
175gr gjalpe
800gr miell
1 veze
Pakez kripe
recel ose cokokrem  ose copza cokollate
PERGATITJA
Ne nje ene hedhim 120 gr miell  ne mes hidhet maja e shkrire me pak uje te vaket,,bejme brumin dhe e leme ne nje vend te ngrohte   drisa te 2 ose 3 fishoje vellimin
Hedhim pjesen tjeter te miellit,,sheqerin ,kripen dhe qumeshtin  shtojme dhe majane e ardhur dhe I punojme sebashku derisa te bejme nje brume kompakt.
Hapim nje pete me trashesi 1cm
Presim feta nga gjalpi   qe duhet te jete   i  bute   dhe i vendosim mbi  gjysmen e  petes ( sikur pregatitet sfoliata )
Palosim gjysmen e petes tjeter mbi ate qe shtruam gjalpin,,shtypim anet mire  qe te mbyllen ato,,
Hapim peten prap ne forme te zgjatur
E palosim  ne tre vende dhe e leme per 20 minuta ne frigorifer
E   nxjerrim nga frigoriferi  brumin  e hapim prap  pete  e palosim ne dyshe dhe e fusim prap ne frigorifer per 20 minuta
E perserisim procesin e mesiperm edhe nje here  Pra   nxjerrim nga frigoriferi  brumin  e hapim prap  pete  dhe e fusim prap ne frigorifer per 20 minuta
E leme brumin prape te ftohet per 4 ore
Se fundmi hapim nje pete 1 /2 cm  e trashe
E  presim  peten ne forma ( shih fotot qe te orjentohesh) i lyejme me pak recel ose cokokrem sipas deshires  ose nga nje cop cokollat,,i mbeshtjellim role
I leme kruasanet ne vend te vaket derisa te trefishohet vellimi ne nje tepsi ku me pare kemi shtruar leter kuzine
I lyejme me veze te tundur me pak uje

Nessun commento:

Posta un commento