Molto
birre
2 lug supe sheqer
250gr qumesht
40gr uje
175gr gjalpe
800gr miell
1 veze
Pakez kripe
recel ose cokokrem ose copza cokollate
PERGATITJA
Ne nje ene hedhim 120 gr miell ne mes hidhet maja e shkrire me pak uje te vaket,,bejme brumin dhe e leme ne nje vend te ngrohte drisa te 2 ose 3 fishoje vellimin
Hedhim pjesen tjeter te miellit,,sheqerin ,kripen dhe qumeshtin shtojme dhe majane e ardhur dhe I punojme sebashku derisa te bejme nje brume kompakt.
Hapim nje pete me trashesi 1cm
Presim feta nga gjalpi qe duhet te jete i bute dhe i vendosim mbi gjysmen e petes ( sikur pregatitet sfoliata )
Palosim gjysmen e petes tjeter mbi ate qe shtruam gjalpin,,shtypim anet mire qe te mbyllen ato,,
Hapim peten prap ne forme te zgjatur
E palosim ne tre vende dhe e leme per 20 minuta ne frigorifer
E nxjerrim nga frigoriferi brumin e hapim prap pete e palosim ne dyshe dhe e fusim prap ne frigorifer per 20 minuta
E perserisim procesin e mesiperm edhe nje here Pra nxjerrim nga frigoriferi brumin e hapim prap pete dhe e fusim prap ne frigorifer per 20 minuta
E leme brumin prape te ftohet per 4 ore
Se fundmi hapim nje pete 1 /2 cm e trashe
E presim peten ne forma ( shih fotot qe te orjentohesh) i lyejme me pak recel ose cokokrem sipas deshires ose nga nje cop cokollat,,i mbeshtjellim role
I leme kruasanet ne vend te vaket derisa te trefishohet vellimi ne nje tepsi ku me pare kemi shtruar leter kuzine
I lyejme me veze te tundur me pak uje
Nessun commento:
Posta un commento