Fasule me pasterma, speca, qep te njoma,domate ,gjalpe
Përbërësit
1 qe ka (540 ml konservuar) fasule
7-8 feta pasterma (2 ose 3 të ndara secilen cope)
1 spec i gjelbër (fara hequr, i copëtuar)
1 domate e madhe (, te grira imët)
2-3 qepe te njoma (te grira)
2 lugë e grire domate (konservuar)
3 lugë gjalpë
nje gote me uje te nxhehte
piper i zi dhe kripë
Përgatitja:
Marrim fasulet dhe gjithë përbërësit fasulet e konservuara,specin e grire,qepen e njome te grire ,domaten e grire, me përjashtim të pastermase dhe i hedhim ne nje tigan me kapak i leme per tu ngrohur për 15-20 minuta ne temp te ulet. Në te i hedhim 1 / 2 filxhan ujë të ngrohtë dhe i perziejme me fasulet dhe perberesit e tjere.
I marrim dhe i hedhim ne nje tave qe do ti veme per tu bere ne furre. Duhet taven ta mbulojme me letër alumini . Ne duhet te hapim letren e aluminit ne 4 deri ne 5 vrima me majen e thikes .
Na duhet ta leme ne temp (230 gradë) për rreth një orë.
Ndërkohë,sa te behet tava ne furre , në një tigan të mesme me 1 lugë gjelle gjalpë dhe copat e pastermase i skuqim pak dhe i hedhim nje gote me uje te nxehte dhe e leme te zjeje pak dhe pastaj i hedhim ne tave mbasi tava eshte bere.
Ne taven do ta leme edhe pak ne temp e furres mbasi kemi hedhur pastermane.( pastermaja duhet ta kete pire ujin)
Nessun commento:
Posta un commento