domenica 10 gennaio 2016

Fasule

Fasule me pasterma, speca, qep te njoma,domate ,gjalpe
Përbërësit

 1 qe ka (540 ml konservuar) fasule

 7-8 feta pasterma (2 ose 3 të ndara secilen cope)
 1 spec i gjelbër (fara hequr, i copëtuar)
1 domate e madhe (, te grira imët)
2-3 qepe te njoma (te grira)
 2 lugë e grire domate (konservuar)
3 lugë gjalpë
 nje gote me uje te nxhehte
 piper i zi dhe kripë




                                            Përgatitja:
Marrim fasulet dhe  gjithë përbërësit fasulet e konservuara,specin e grire,qepen e njome te grire ,domaten e grire, me përjashtim të pastermase dhe i hedhim  ne nje tigan me kapak i leme  per tu ngrohur  për 15-20 minuta ne temp te ulet. Në te i hedhim 1 / 2 filxhan ujë të ngrohtë dhe i perziejme me fasulet dhe perberesit e tjere.
I marrim dhe i hedhim ne nje tave qe do ti veme per tu bere ne furre. Duhet taven ta mbulojme  me letër alumini . Ne duhet te hapim letren e aluminit  ne 4 deri ne  5 vrima me majen e thikes .
 Na duhet ta leme ne temp (230 gradë) për rreth një orë.
 Ndërkohë,sa te behet tava ne furre , në një tigan të mesme me 1 lugë gjelle gjalpë dhe  copat e pastermase i skuqim pak dhe  i hedhim nje gote me uje te nxehte dhe e leme te zjeje pak dhe pastaj i hedhim ne tave mbasi tava eshte bere.
Ne taven do ta leme edhe pak ne temp e furres mbasi kemi hedhur pastermane.( pastermaja duhet ta kete pire ujin)

Nessun commento:

Posta un commento