domenica 10 gennaio 2016

Speca te mbushura

Perberesit
4 – 5 persona

Speca 1 kg
Mish I grire gjysem kg
Oriz 1 gote uji
Qepe 4 kokrra mesatare
Domate e grire ose 2 domate  mesatare
Vaj
Piper, krip
Majdanoze
Hudher 1 koker

                                                     Pergatitja

Marrim specat i lajme i heqim bishtin dhe i pastrojme nga farat dhe i veme ne tave dhe i sperkasim me vaj dhe i veme  per tu pjekur.

Marrim pergatisim kimane .
Ne fillim do te skuqim hudhrat deri sa ti dale era ,pastaj mbasi i kemi qeruar qepet i skuqim ne zjarre te avashem bashke me hudhrat.
Ne momentin qe na eshte skuqur qepa ( te jete zverdhur ) ne do te hedhim mishin egrire dhe do ta skuqim edhe kete, ne momentin qe eshte skuqur mishi bashke me qepen ne do te hedhim domaten e grire ose lengun e domates ( ato ne shishe divella ).
E ziejme gati per 15 minuta dhe ne te  ne do te hedhim orizin dhe erezat qe jane shenuar tek perberesit.Do te nxjerim specat nga furra dhe do ti  mbushin me nje luge gjelle me kimane qe kemi pergatitur. Uje do ti hedhim 2 gota  sa te shpelahet ena qe kemi pergatitur kimane.I veme ne furre dhe ne fillim me temperaturen 200 grade per 20 minuta pastaj do ta ulim temperaturen ne 170 deri sa tava te behet

Nessun commento:

Posta un commento