PERBERESIT
150gr patate
100gr gjalp
150gr miell
20gr djath parmixhano I grir
10gr susan
1 e verdhe veze
1 lug gjelle pana
PERGATITJA
Zihej pataten ,e qerojme sa eshte akoma e nxehte dhe shtypim si per pure…….
Shtojme miellin gjalpin e shkrire , djathin , kripen dhe formojme brumin…….
Hapim brumin sa nje pet me trashesi gjysem centimetri dhe e presim ne ripa te gjate.
Ripat i presim ne gjatesine 10 cm. I vendosim ne tepsi mbi leter furre pak larg nga njera tjetra.
Rahim te verdhen e vezes,i hedhin nje luge gjelle pana dhe pak krip dhe i lyejme me nje furce te gjitha rripat qe kemi prere .
Te gjithe rripat mbas lyerjes me veze e pana do ti sperkasim me susan.
Fusim taven ne furr ne temperatur 200 grad rreth 10 min
Nessun commento:
Posta un commento