lunedì 11 gennaio 2016

SHKOPINJ ME SUSAN

PERBERESIT        


150gr patate

100gr gjalp

150gr miell

20gr djath parmixhano I grir

10gr susan

1 e verdhe veze

1 lug gjelle pana


PERGATITJA


Zihej pataten ,e qerojme sa eshte  akoma e nxehte dhe shtypim si per pure…….

Shtojme miellin gjalpin e shkrire , djathin , kripen dhe formojme brumin…….

Hapim  brumin sa nje pet me trashesi gjysem centimetri dhe e presim ne ripa te gjate.

Ripat i presim ne gjatesine  10 cm. I vendosim ne tepsi mbi leter furre pak larg nga njera tjetra.

Rahim  te verdhen e vezes,i hedhin nje luge gjelle pana dhe pak krip dhe i lyejme me nje furce te gjitha rripat qe kemi prere .

Te gjithe rripat mbas lyerjes me veze e pana  do ti sperkasim me susan.
Fusim taven ne furr ne temperatur 200 grad rreth 10 min

Nessun commento:

Posta un commento