lunedì 11 gennaio 2016

TRILEÇE

Perberesit


10kokera veze
10 luge gjelle sheqer
10luge
Miell 10luge gjelle
Sod embelsire nje luge kafe
                                                         PERGATITJA

Do te marrim te ndajme vezet vec te bardhat vec te verdhat.
Do marrim te rrahim te bardhat me ( mikser ) deri sa te behet shkume qe mos te bjere nga ena ku e kemi rrahur.
Do te marrim te verdhat me  10 luge sheqer dhe do ti rrahim ne ( mikser ) deri sa te na shkrije sheqeri sa te na behet nje mase e lengshme.Pastaj do te marrim  10 luget e  mellit qe i kemi perzier me soden dhe i trazojme deri sa te behet nje mase homogjene ( do ta perziejme me pirun ).
Pastaj do te hedhim gjysmen e te bardhes qe kemi rrahur dhe i perziejme bashke po jo me mikser po me nje pirun edhe kete.
Do te lyejme taven me vaj dhe ta sperkasim me miell ,do te hedhim masen qe kemi pergatitur per panespanje.

Per sherbetin duhen:


 hoplala si pana  1 liter
3 cope nestle me leter te kuqe nga 400 gr
Krem karamel  i gatshem 300gr ( ngjyre si cokollate shitet tek nerenxi )

                                          pergatitja

 Heqim panespanjen  nga tava ,dhe ne tave do te hedhim hoplala.
Mbasi kemi hedhur hoplalan ne fund te taves marrim  panespanjen dhe e vendosim siper.do te marrim thiken dhe e presim ne copa katrore panespanje.do te marrim nestlen dhe ja hedhim persiper panespanjen dhe e leme deri sa panespanja ta thithi te gjithe nestlen.
Marrim krem karamelin ( e cila eshte gateshme) ja hedhim persiper panespanjes.
Ju do te thoni se ne siper kemi hedhur neslen ,po panespanja e ka thithur te gjithen.
Ne keto momente trileçeia eshte gati per tu futur ne frigorifere.
Do ta leme deri sa ajo te jete mpiksur ,pastaj do ta sherbejme.

Nessun commento:

Posta un commento