martedì 12 gennaio 2016

Byrek Korce



PERBERESIT:



300 gram miell
uje aq sa te lidhet brumi
 vaj ulliri, pak fare uthull molle, pak kripe
niseshte per te tollur petet
e vaj mistri per ti sperkatur ato
po te doni gjalp njesoj eshte.

Per mbushjen:

laker turshi
e lar edhe e kulluar.
pak salc domatesh, ose domate te bera pure.


Bejme brumin e byrekut, te jet sa me shume elastik.

Lejme brumin te pushoj te mbuluar me nje pece.
Marim turshite i presim holle holle edhe i shtojme ne nje tigan me dy luge vaj. I lejme te fergohen disi, shtojme dy luge salc domatesh, e leme 10 min me kapakun mbuluar.

Hapim petet, shtojme masen nga mesi i renditjes se peteve.
e pjekim ne fure per 30 min. ne 190 grad.

Nessun commento:

Posta un commento