Perberesit
(per 4 persona )
2 luge gjelle gjalpe
1 qepe e prere ne forme kubash te vegjel
3 kercenj selinoje , te prera holle
1 karrote e prere ne forme kubash te vegjel
1 domate e prere ne forme kubash te vegjel
150 ml vere e bardhe
1/2 kg , patate te prera ne forme kubash te vegjel
1.5 lt leng mishi pule
500 gr salmon
500 gr karkaleca
100 ml pana
shtalp qe te serviret siper supes
Kripe dhe piper
Shkrini gjalpin dhe lerini perimet (qepen,selinon,karroten) te skuqen per disa minuta.Shtoni veren e bardhe dhe lijeni keshtu per disa minuta ne zjarr te mesem.Me tej shtoni lengun e mishit te pules dhe patatet dhe lijini per disa minuta te zihen.Me tej shtoni dhe salmonin,karkalecat dhe domatet dhe lijini te zihen dhe per ca minuta.Kur te jete gati fikeni soben dhe shtojini kripe,piper dhe panen siper .Kur ta servirni sipas deshires mund ti vini shtalp siper supes.
Nessun commento:
Posta un commento