domenica 10 gennaio 2016

Kadaif

Kadaif

1 kg kadaif
500gr bajame te qeruara
pak kanell
gjalp
2 lug caji peksimadhe ( buke e thare dhe e thermuar )
Per shurupin
1kg e gjysem sheqer ,,
4 gota uje
pak leng limoni
PERGATITJA
Shtypni bajamet dhe beni gati si miell,pastaj perzieni mire e mire ,me peksimadhen dhe kanellen.
Lyeni tepsin me gjalp.
Merrni pak kadaif ne fije ,hapeni dhe vendosni ne qender  pak mbushje me bajame,mbeshtilleni kadaifin dhe vendoseni ne tepsi,,,vazhdoni ne kete menyre derisa te jete mbaruar krejt kg i kadaifit
Mbi cdo role kadaif hidhni nga pakez gjalp
Piqeni ne 170 grade per 30-40 minuta.
Lereni te ftohet dhe pregatitni shurupin  dhe hidheni siper kadaifit ngadale me nje luge te madhe

Nessun commento:

Posta un commento