domenica 10 gennaio 2016

Pice me brokul e dhe sallam suxhuk

perberesit


400 gram miell
200 ml ujë
1 / 2 lugë gjelle kripë
15 g maja
1 lugë gjelle vaj ulliri

1  hudhër te njome ( dege )
400 gram brokoli
200 gram sallam
200 gram mocarela
vaj ekstra i virgjër ulliri
kripë, piper
                                            Pergatitja



Marrim nje ene ku vendosim miellin,ujin,pak vaj,  krip dhe majane e birres ,majane e shkrijme pak me perpara me uje te vake.I trazojme mire deri sa te na behet nje mase brumi.
Masen e brumit do ta vendosim ne nje vend te sheshte sic eshte tavolina ku gatuajme dhe do ta shtypim gati per  20 minuta ku brumi do te na behet i bute dhe elastike.
Topi i brumit qe na eshte formuar e lyejme me miell dhe e mbeshtjellim dhe e leme te vije per  3 ore.
Ne kohen qe do te na vi brumi ne do te marim te lajme brokulin dhe e vendosim per te zjere gati per  3 minuta nga momenti qe ka filluar te zieje.Do ta marrim mbas zierjes ta kullojme dhe ta thajme me leter guzhine dhe e leme ne nje ene
Ne nje tigate do te skuqim nje hudher te njome dhe aty do te hedhim brokulen ,sallamin zuxhukun, pak vere , pak piper dhe pak krip dhe i kaverdisur pak..
Do te marim brumin mbasi na ka ardhur dhe do ta hapim me pece  me trashesi 3 mm.
Mbasi e kemi hapur brumin do te hedhim masen e pergatitur dhe mbi te do te hedhim djathin mocarela.
Do ta fusim ne furre dhe do ta pjekim ne temperaturen  250 grade gati per 20 minuta

Nessun commento:

Posta un commento